Oglinda sau ce nu vrei să vezi

Oglinda

Crunt lucru oglinda- îți mărește tot ceea ce tu cauți să micșorezi……

Citește mai departe!🎭🎭🎭

Mă îndepărtez uneori doar ca să mă apropii. Fug cât mă țin picioarele. De mine, de ei, de întâmplări din trecut. În fața mea stă ea, contopirea dintre prezent, trecut și viitor. Îmi văd chipul proiectat undeva la trei metri distanță. Mai fac un pas fără să scot un cuvânt. Silueta difuză ce se apropie de mine  pare să tragă niște greutăți imense după ea. Ce vor crede ceilalți? Cum să ai tu tupeul să crezi că ești diferit? Ce e ăla sensul vieții? Privind-o de aproape….acum știu. Știu cum e să îți pui acele întrebări și să te sufoci în ele.

⁉ ⁉⁉⁉

Există un sens pentru ființa speriată care se află în fața mea? Nu, proiecția din fața mea nu are nevoie de asemenea întrebări. Ea știe ce face când se trezește în fiecare zi de dimineață, la aceeași oră anume de dragul de a se avânta apoi către locul numit generic job. Mai ales când intră timid în sala de ședințe acolo unde fiecare cuvânt e măsurat, simte că deține controlul, iar fiecare privire e musai spășită ca aceea a oamenilor privați de libertate. Și tot așa…de la capăt.💙🎭💙🎭

Întrezăresc parcă în ochii ei o rugăminte. Forma difuză din fața mea încearcă cu disperare să îmi transmită ceva. Nu-mi poate vorbi. E mută, îngenuncheată de gândul că oricum nu contează. Nu are o voce a ei. 🎭🌠🔚Și de fiecare dată cu toată sforțarea de care e capabilă, tot ce văd pe fața ei e doar o tristețe fără margini. E extenuată de lupta pe care o duce zi de zi doar pentru a înăbuși vocea dinlăuntrul ei.

Crunt lucru oglinda- îți mărește tot ceea ce tu cauți să micșorezi. Dureri, lacrimi, cuvinte nerostite. Toate ies la suprafață. Și încep să se vadă atât de clar de parcă ți-ai oglindi  întreaga făptură într-un lac lin. Uneori, 🔥focul din noi se transformă în fum. Și fumul rămâne cu tine. Te lasă fără aer pentru că și așa voce nu ai. Pe măsură ce te uiți fix în ochii ei, dintr-un gest infam de compasiune simți parcă nevoia să o mângâi. Dar nu poti..realizezi că e doar o reflexie.

Poate e reflexia mea sau a ta sau a noastră a tuturor în unele momente. Așa e cu oglinzile. Ele ne arată doar dacă vrem să vedem.🌈

Pe curând!🔥💙💙💙🎭🎭🎭🌠⁉🔚🌈

Leave a Reply

Close Menu