Măreția unei clipe…

Măreția unei clipe

Guest-post by Ioana- un articol de neratat

Only Romanian Version

Ceasul bătea clipele trecute, acompaniat de trosnetul lemnelor cuibărite în foc, trezind liniștea la viață. Se prevestea o iarnă cu nopți bătrâne și reci, zori fugari, viscol domol și o ninsoare lină ❄❄❄ – perdea de mătase peste case – iar tu, uitând de vise, ai deschis ochii spre cerul cu auroră.

Privind ultimele stele ale răsăritului, zâmbeai, știind că ele nu mai erau demult pe cer, însă lumina nu ți-a putut da de veste mai curând, călătoria ei fiind o odisee spre Pământ. Îți spuneai că a onora cu floarea ochilor tabloul cerului este o taină, alături de cafeaua ta cu turmeric ☕☕, care-ți încălzea simțurile și se pierdea în mireasma foioaselor înzăpezite. O plăcere, parfum de cafea cu lemn ars și un iz de umezeală înghețată. Ce vis, ce scurgere a timpului. ⏳⏳⌛

Cred că iluzia vieții, ascunde adevărul în clipe. Acele frânturi ale existenței în care se frământă vigoarea vieții, unde sufletul pare că a trăit o viață, acele amintiri fără de uitare, momentele care definesc un om aici și dincolo. Acea clipă de redevenire, o tresărire pe calea destinului.

maretia unei clipe
(Sursa: Astrophoto: Night Sky by Sam Crimmin)

Vreau să-ți spun că sunt și eu alături de tine în această poveste. Tu îți savurezi cafeaua în tinda unei cabane pierdută în nămeți, eu sunt mai sus, pe coamă, tai norii în plimbare ☁☁☁. Zorii ard mai puternic aici, liniștea este și ea mai vrednică. În rest, îmi aud pașii în murmur de cristale și vreau să ajung acolo unde se termină și începe drumul. De acolo voi vedea totul, altfel.

M-am regăsit în iluzia lumii, pe vremea când mi-am petrecut un timp în foaierul minții, acolo unde valurile conștiinței sparg oglinzi. M-au ajutat mult cărțile 📖📖📖, cu ele mi-am petecit pilonii, iar cu sentimentele am decorat lăcașul. Am fost ghidată de minți interesante și m-am lăsat inspirată de necuvântătoare, dar mai presus de Toate, am urmat Lumina, cea pe care am primit-o într-o cruce de lemn, la răscruci de vise.

(Sursa: Lucian Ignat, Asfințit în Retezat)

Vezi tu, viața este o istorisire a fiecărui suflet, care prin clipe de pură autenticitate a sinelui, frânge iluzia existenței. Îți doresc să ieși din foaierul minții, cu revelații încapsulate-n clipe, pe care să le dăruiești timpului în semn de recunoștință pentru darul de a fi. Apoi, dacă vrei, te aștept pe culme. Drumul este mai lin aici, îl parcurgi alături de propria devenire. Probabil cât timp vei fi tu sus, eu am să-ți beau cafeaua, căutând cu privirile odiseea luminii. Căci, nimic pe lumea aceasta nu este mai înălțător ca propria creație a sinelui, învăluit în parfum de cafea și lemn ars.

********The End

Dragilor să știți că acest guest-post Serendipity poartă marca inconfundabilă a unei voci rafinate în ale vieții și ale cunoașterii💙💙. Ioana, e acel suflet far pentru mine, spirituală și senină deopotrivă, cu o înțelepciune care îi înseninează fața. Vă invit să vă bucurați de noblețea felului ei de a fi și de a scrie. 🌠🌠🌠Lectură plăcută și aștept comentarii la postare! Nu uitați că și voi puteți contribui pe Serendipity cu scrieri deosebite. Vă pup!

Pe curând,

Marina

Ioana

Ador să împărtășesc bucuria fiecărei clipe alături de suflete dragi mie, să scriu sub veghea inspirației și să mă pierd în natură. Iubesc necuvântătoarele, florile și zilele calde de iarnă. La bază sunt economista (momentan mă pierd în meandrele doctoratului), cochetez cu antreprenoriatul și mă afund în marea mea pasiune: scrisul. În viață mă ghidez după motto-ul "live and let live" și cred mult în povestea vieții scrisă de condeiul autenticității. Mă găsești pe Wattpad la EmpaLiria

Lasă un răspuns

Close Menu