Message in a bottle

Message in a bottle

Dragule,

Știu ca intre noi s-au întrețesut tentaculele reci ale tăcerii. Așa că mi-a venit o idee – să-mi iau sufletul și să-l prefac în scrisoare de dragoste, ca mai apoi să ți-l trimit într-o sticla oarecare, la marginea lumii. Sufletul meu îndesat într-o sticlă. Sună dureros , imposibil de dureros, dar e adevărat.

Dragule, când m-ai ținut prima oară în brațele tale eram un copil speriat și ți-am încredințat ție toată rațiunea mea de a trăi. Am crezut ca dacă mă agăț de tine cu toată viața mea – asta e dragoste. Te-am sufocat cu așa zisa mea iubire pana în punctul în care nu ai mai putut visa. Reproșurile deveniseră noul nostru limbaj. Da, pentru că eu visam la o dragoste ca în povesti, la o uniune totală în idealuri, gânduri, sentimente ca în mitul androginului a lui Rebreanu: femeia-bărbat reuniți în același trup si timp. Da, iubire eu asta simțeam pentru tine.

Apoi, anii au trecut și fiecare fibră din mine a înțeles…a înțeles în sfârșit că sfera aceea perfecta, armonia totala, desăvârșirea în fericire le pot atinge doar dacă fac din mine însămi doua jumătăți care să se completeze delicios. Iubirea mea, iartă-ma ca te-am îndepărtat, dar nu aveam de unde să știu. Am învățat atâtea de când nu ne-am mai văzut. Am învățat că pot sa mă bucur de răsărit fără să am nevoie de un “el” lângă mine. Am învățat atâtea despre oameni, am călătorit și călătoresc necontenit în mine și în afara mea, suficient cât sa înțeleg ce privilegiu am ca trăiesc, că sunt vie. Am reușit să îmi depășesc temeri mai de speriat decât un film de groază de-a lui Hitchcock. Și a mers. Am sărit de la înălțimi amenințătoare, m-am împrietenit cu oameni pe care îi judecam atât de aspru înainte. Hei, am înțeles cât de important e să fiu ca un balsam pentru cei din jurul meu. Există atâta durere în lume și un strop de atenție sinceră, de iubire generoasă pot să calmeze răni adânci. Învăț că nici un om nu trebuie luat – for granted. Așa că sunt recunoscătoare-universul are căi deosebite de a-mi scoate în cale suflete frumoase. Oamenii vin și pleacă. Însă nu uită. Nu te uită. Undeva, pe ascuns în oceanul sufletului lor, o pietricică va rămâne gravată cu esența mea. Am învățat și învăț ca mai am atâtea de descoperit. Aici sunt, cu inima larg deschisa, cu urechile “ciulite “, cu ochii larg strălucitori pentru că fiecare zi imi descoperă ceva- de fiecare dată un dar pentru mine.

Asta sunt eu cea de acum: completă, fericită, iubită. Acum, eu aleg să mă definesc prin mine. Sunt fericită dacă eu fac ceva, dacă acționez pentru mine. Nici “un el” nu poate vreodată să simtă în locul meu.

“1+1=1” în ecuația mea, în care “1” sunt tot eu + pasiunile mele, din care rezultă o ființă împlinită. Știu că vreau un partener care să creadă în aceeași ecuație.

Mulțumesc vieții și îți mulțumesc și ție, da tu cel care ai găsit mesajul și îl citești chiar acum. Cine știe? Poate aceste rânduri vor deveni și realitatea ta. Ce zici?

marina

A firm believer. 100% WRITING WITH SOUL. I exist to write, I write to exist!

Lasă un răspuns

Close Menu