Frânturi de ADN…

Frânturi de ADN

Tuc – Tuc, Tuc – Tuc săgeata, albastră, leneșă se mișcă din loc și accelerează treptat dorind parcă să câștige timpul pierdut…..

Guest-post by Sebi

Tuc – Tuc, Tuc – Tuc săgeată albastră leneșă se mișcă din loc și accelerează treptat dorind parcă să câștige timpul pierdut. Lumina lanternei care dăduse semnalul de plecare din haltă a fost și ea înghițita de întuneric. Doar becurile stâlpilor asemeni unor licurici zglobii sunt singurele ce se încăpățânează să ducă mai departe lupta pierdută de soare și stele… O lupta absurdă fără un câștigător, începută la facerea lumii și singura care va dăinui atâta timp cât planeta își va continua efemera sa existență. Spun efemeră doar gândindu-mă la + – ul infinit denumit Univers, din al cărui ADN am fost binecuvântați și noi sa primim o minusculă scânteie de nemurire. Iar scânteia aceea ne place sa o denumim “lumina interioara”, “suflet” “duh” sau “spirit”.

poveste in tren
poveste in tren

Deși este doar ora 7, deja afara e bezna complect. Știți expresia aceea “e frig afara de-ți îngheață sufletul?” În momentul de față este parțial adevărată. Stau cu geaca pe mine înfofolit întocmai ca un urs polar și deși caloriferele împrăștie căldură cu toată puterea lor, ea se pierde pe la îmbinările geamurilor… Ma întreb unde au fost construite aceste trenuri deoarece sunt ideale de mers vara la mare și cam atât. Ma îngrozește gândul că în momentul în care din nou nu voi găsi nici un bus sau Bla Bla Car voi fi nevoit, într-una din lunile de iarnă de a călători din nou cu trenul… As vrea însă ca in momentul în care voi ajunge pe peron sa ma întâmpine un zâmbet cald și apoi să mă topesc într-o îmbrățișare profundă. O îmbrățișare în care în momentul în care închidem ochii două suflete se unesc și devin unul. E atât de minunat încât mi-aș dori sa rămânem aici și acum, de-a pururi îmbrățișați pentru o veșnicie… Când vei veni? Sau când îmi vei apărea în cale? Te aștept ca pe cea mai frumoasă sărbătoare! Te aștep, așa cum Sebi cel mic tânjea după prima dimineața a Crăciunului, atunci când deși încă buimac de somn, săream dimineața ca ars de sub plapumă și o zbugheam glonț pentru a sfâșia ambalajele cadourilor primite de la Moșul… Hai odată, dar te rog nu veni cu trenul, sau cel puțin nu cu CFR-ul vieții… Sau dacă aceasta ar fi unica opțiune, ia două pături și măcar un termos de roibos fierbinte cu tine…

Te aștept sa ne contopim ADN-ul particulă cu particulă! 

Pe Sebi, l-am cunoscut în urmă cu ceva timp în cadrul atelierului de scris pe care l-am organizat, fiind mânată de dorința arzătoare de a găsi alți oameni atinși de patima scrisului. Am aflat că Sebi e mega implicat în comunitate, organizează evenimente, e permanent activ, fiind pasionat și de muzica raggae.

E omul acela pe care poți să îl abordezi cu o idee creativă și el o să îți spună:

– Hai, s-o facem!

Pe curând, 

Marina

marina

A firm believer. 100% WRITING WITH SOUL. I exist to write, I write to exist!

Lasă un răspuns

Close Menu