Cele doua cuvinte

Cele două cuvinte

Si nu, nu este “Te iubesc” 😜
Citeste mai departe si afla despre ce e vorba

Cele două cuvinte care au îndrăznit să evadeze de pe buzele tale își mai fac și acum veacul în cafeneaua cu iz de jazz, de pe strada cu nume de floare. Eu te-am privit, n-am zis nimica. 💬💙Cineva mi-a povestit deunăzi că cele două cuvinte ale tale sunt tot acolo și tot acolo vor rămâne. Și… mă întreba, ce am de gând să fac?🧐🧐👂👂 Că de fugit nu am cum. M-a recunoscut. Îți vine să crezi că doar cu două cuvinte tu, mi-ai pecetluit existența? Și la fel ca cei chemați în instanță și eu voi fi judecată. Voi fi găsită vinovată sau nu, în funcție de ce am făcut cu cele două vorbe ale tale. Cele două cuvinte pe care mi le-ai strecurat atunci în portmoneu. Nu ți le mai pot da înapoi nici dacă aș vrea.

Pentru că așa se întâmplă cu cuvintele. Din momentul în care cutezi să le dai drumul dinăuntrul ființei tale, ele se transformă în păsări călătoare 🦅🦅🦅și te lasă cu ochii-n soare, prind o viață proprie pe care nu o mai poți controla. Și la răstimpuri încep să muște, să te muște, să se sălbăticească și să uite cine le-a fost stăpân. Și nu le mai poți recupera nici măcar dacă vii cu hingherii. Se duc, te uită, uită. Se duc! Te uită! Uită! 🐾🐾🐾Dar tu nu ai cum să uiți și nici cei care le primesc nu se pot lăuda cu victorii de genul. De unde era să știi tu că asta avea să se întâmple cu cele două cuvinte? Tu ai doar intenții bune, dar le-ai ales greșit. Nu e vina ta, înțeleg. Ai antecedente atenuante însă. Azi ți-au scăpat câteva, victima- bătrânul din autobuz care se mișca cu repezeala unui melc obosit🐚, ieri altele, victime-vecinii de jos. Mâine, mâine nu contează. 🎭🎭Și toate aceste locuri în care ai iubit, ai urât, ai sperat, ai jignit s-au imprimat de cuvinte. Au intrat în țesătura timpului și a amintirilor tale. Sau să îți mai dau un exemplu…dacă ai văzut vreodată un clovn modelând baloane de diferite forme, știi ce zic. Amuzant chiar, nu? 🎈🎈🤡🤡La început sunt indefinite după care el le face ce sunt, o floare pentru fetița cu codițe blonde👧, o girafă pentru băiețelul timid👦, pe care mama lui îl încurajează de pe margine. Așa ești tu, ca și clovnul acela. 🕑🕝🕤🕦🃏🃏

Eu, în schimb am rămas cu modelul acela dat de tine, turnat pe vecie după un calapod improbabil și regretat apoi. Mă uit și acum la el și mă doare. Îmi amintesc de cele două cuvinte, care poate erau mai multe. Dar ce contează?

Pe curând!

🎈🎈🤡🤡💬💬💬💙💙💙🙇‍♀️🙇‍♀️🐾🐾🐾🎭🎭📍📍🕑🕝🕤🕦🃏🃏

marina

A firm believer. 100% WRITING WITH SOUL. I exist to write, I write to exist!

Lasă un răspuns

Close Menu