3 lecţii de viaţă învăţate dintr-un film

3 lecţii de viaţă învăţate dintr-un film

Până unde ai merge ca să descoperi adevărul?

Despre viaţa care bate filmul 

Există undeva în Univers, dincolo de limitele concretului întrebări care încă așteaptă răspuns. Există dorința de a pătrunde misterele vieții, ale sufletului. Printre căutările mele spirituale s-au numărat și aceste preocupări…mai exact- există reîncarnare și dacă da, cum ar putea fi explicată? De ce și cum e posibilă senzația de déjà vu? Sunt coincidențele doar evenimente pur întâmplătoare sau există un sens mai profund în spate? Intuiția e un sentiment sau un al șaptelea simț și dacă da- ce înseamnă?

În mod total neașteptat, mare parte din răspunsuri le-am avut într-o seară obișnuită după ce am văzut filmul I Origins, dramă science fiction apărută în 2014. Poate mulți dintre voi l-ați văzut. E mai mult decât o peliculă. Am trăit în cele 100 de minute cât într-o viață. Voi evita să dau spoilere așa că prefer să împărtășesc cu voi trei lecții învățate din film.

1.Clar putem vedea doar cu ochii inimii

Dr. Ian- unul dintre protagoniști este genul de persoană care are nevoie de dovezi, cifre concrete. O întâlnește pe Sofi- o visătoare copilăroasă care crede în lumea spirituală și lucrurile iau o întorsătură diferită. Filmul pune în lumină ideea că dincolo de logica pură se află lucrurile care pot fi simțite, magia unei dimensiuni eterice. Nu totul poate fi calculat, măsurat standardizat. De prea multe ori forțăm o situație, vrem să înțelegem tot, uitând să o simțim, să o trăim.

Cu alte cuvinte, putem face alegerea potrivită doar ascultând vocea noastră interioară. Înțelept putem vedea doar cu inima. Ea știe mai bine.

  1. Să avem încredere în întâlnirile cheie ale vieții

Întalnirea celor doi Sofi-Ian e una tulburătoare. Similar, oamenii sau relațiile cu acei oameni speciali sunt cele care ne marchează pozitiv întreaga existență. E nevoie doar de o amintire declanșată, de o melodie sau poate un parfum și bam- întregul nostru spirit se trezește la o înțelegere mai profundă. Noi toți suntem plămădiți din stele. Și stelele, până și ele, poate își  intersectează traiectoria atunci cand nu le vedem. Exact ca noi, oamenii.

3.Totul este interconectat

Nici un act nu se întâmplă disparat față de celălalt în originala piesă de teatru a destinului. Ian începe să vadă peste tot un anumit număr, o succesiune de situații îl conduc neașteptat dar sigur acolo unde trebuie să ajungă. Obiectul experimentelor lui Ian e reprezentat de ochiul uman, studiat de la primul până la ultimul stadiu de evoluție. Ceea ce începe cu o cercetare academică se transformă într-o descoperire magistrală, aflată în conexiune cu toate celelalte evenimente ale întâmplării, inclusiv originea omenirii.

I Origins mi-a inspirat și mi-a oferit pe rând lecții de aplicat. Cred cu tărie că suntem ceea ce suntem și datorită filmelor faine văzute. Aici sunt câteva dintre ideile extrase de mine. Sunt curioasă ce vă inspiră vouă, dragilor. Așadar închei cu un îndemn-vizionați filmul. Cine știe ce veti afla?

Aștept comentariile voastre. Pe curând!

marina

A firm believer. 100% WRITING WITH SOUL. I exist to write, I write to exist!

Lasă un răspuns

Close Menu